kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Marchewka w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne danie z marchewki.Może być podane samodzielnie lub jako przystawka.

Marchewka w sosie

Składniki:

Marchewka w sosie

 

Sposób przygotowania:

Marchewka w sosie
Z marchewek odcinamy natkę ale zostawiamy jej około 4 cm łodyżki.Gotujemy osoloną wodę z masłem i wrzucamy tam marchewki.Gotujemy je jakieś 10 minut.Kroimy cebulkę,jabłko i boczek w kostkę o takich samych wymiarach.Najpierw bez tłuszczu podsmażamy boczek,potem wrzucamy do niego jabłko i cebulę.Mieszamy cały czas i dusimy jakieś 3 minuty.Prażymy migdały bez tłuszczu po czym dodajemy do boczku z cebulką i jabłkiem.Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i szczyptą cukru.Wyjmujemy marchewki,układamy je na półmisku i polewamy gorącym sosem.Smacznego!!!