kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Słodka zupa marchewkowa z tymiankiem

Marchewkowa

Składniki:

Marchewkowa

 

  • 9 dużych marchewek
  • 1 cebula
  • 1,5 ząbka czosnku
  • 500 ml mleka 3,6%
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 szklanki wywaru z warzyw i drobiu
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • tymianek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Marchewkowa
Obrać czosnek, przepuścić przez praskę, zeszklić na maśle. Obrać marchewkę, pokroić w plasterki, a obraną cebulę posiekać. Wsypać do czosnku. Podsmażyć. Oprószyć solą i pieprzem. Wsypać cukier. Wlać mleko i rosół. Gotować aż marchewka będzie miękka. Zmiksować. Przyprawić tymiankiem.

Tagi:

marchewka