zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Marchewkowe babeczki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

super szybkie, wilgotne i pyszne babeczki

Marchewkowe babeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewkowe babeczki

 

  • 2 jajka
  • 125 ml oleju
  • 125 ml mleka
  • 300 g mąki pszennej
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 szk startej marchewki ( na drobnych oczkach )

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowe babeczki
Przygotować dwie miski. Do jednej wlać mleko, olej, wbić jajka i wymieszać. Do drugiej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, oba cukry i startą marchewkę. Widelcem wymieszać suche składniki z marchewką. Do mieszanki marchewkowej wlać płynną masę i widelcem wszystko ze sobą połączyć. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. W każdą z nich nałożyć porcje masy ( mi wyszło 12 szt ). Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 30 minut. Gotowe babeczki wyjąć z formy i wystudzić na kratce. Babeczki można posypać cukrem pudrem.
Marchewkowe babeczki
do jednej miski dać płynne składniki a do drugiej suche z marchewką
Marchewkowe babeczki
Do mieszanki marchewkowej wlać płynną masę i widelcem wszystko ze sobą połączyć..
Marchewkowe babeczki
papilotki napełnić masą i wstawić blaszkę do nagrzanego piekarnika
Marchewkowe babeczki
upieczone babeczki wystudzić i można posypac cukrem pudrem