haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Marchewkowe brownies

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zawsze wychodzi, delikatne i wilgotne ciasto o aromacie piernika.

Marchewkowe brownies Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewkowe brownies

 

  • 2 szklanki startej surowej marchewki
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 2 szklanki cukru
  • 4 jaja
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka sody oczyszczonej
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1i 1/4 oleju
  • orzechy, rodzynki, żurawina

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowe brownies
Starta marchewkę mieszamy mikserem razem z cukrem, dodajemy jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą i nadal miksujemy. następnie dodajemy cynamon, a na końcu olej i bakalie. Dobrze wymieszane ciasto wykładamy na wysmarowana blachę, lub do foremek na mufinki. Pieczemy w temperaturze 175 - 180 stopni przez 40-45 minut. posypujemy cukrem pudrem.
Marchewkowe brownies
Surowa marchewkę obieramy, pluczemy i ścieramy drobno malakserem lub na tarce
Marchewkowe brownies
Następnie wszystkie skladniki mieszamy razem
Marchewkowe brownies
gotowe ciasto wylewamy na wysmarowana tłuszcze blachę
Marchewkowe brownies
Ciasto pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 40 minut

Tagi:

marchewka