lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Marchewkowe kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 115
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety wyszły smaczne. Marchewka dodaje lekko słodkiego smaku zaś przyprawy uzupełniają smak . Podajemy z ziemniakami .

 Marchewkowe kotleciki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewkowe kotleciki

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowe kotleciki
Karkówkę myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w paski bo tak najlepiej się mieli. Mielimy karkówkę odsączamy z wody gdyby taka się trafiła po zmieleniu. Marchew obieram i przepuszczamy przez maszynkę prosto do mięska. Wbijamy jaja i dodajemy namoczoną bułkę tartą. Mieszamy , dodajemy przyprawy i znowu mieszamy . Zostawiamy pod przykryciem w lodówce na godzinkę aby przeszło mięsko i marchewka. Formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju , z obu stron sprawdzając czy się upiekły.
 Marchewkowe kotleciki
Karkówkę myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w paski bo tak najlepiej się mieli. Mielimy karkówkę odsączamy z wody gdyby taka się trafiła po zmieleniu.
 Marchewkowe kotleciki
Marchew obieram i przepuszczamy przez maszynkę prosto do mięska.
 Marchewkowe kotleciki
Wbijamy jaja i dodajemy namoczoną bułkę tartą. Mieszamy , dodajemy przyprawy i znowu mieszamy . Zostawiamy pod przykryciem w lodówce na godzinkę aby przeszło mięsko i marchewka.
 Marchewkowe kotleciki
Formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju , z obu stron sprawdzając czy się upiekły.