Sposób przygotowania:
Ziemniaczano-marchewkowe kotleciki
Ziemniaki obieramy ,myjemy gotujemy. Marchew zalewamy wodą gotujemy aldente (żeby ciapa sie nie zrobiła) Koper płuczemy osuszamy i drobno siekamy. Ugotowane ziemniaki i marchew studzimy.Ziemniaczki przeciskamy przez praskę. Do naczynia wkładamy nasze ziemniaki z marchewka,żółtkiem i koprem. Doprawiamy sola i pieprzem.Mieszamy jak na mielone ,na jednolitą masę.Jesli ciasto jest zbyt rzadkie mozna a nawet trzeba dodac troszkę bułki tartej.Formujemy kotleciki obtaczamy je w jajku potem bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron. Podajemy z czym kto lubi. Mozna polać ulubionym sosem. . . . Ja podałam na gorąco z pomidorkami koktailowymi :-)
cherry
margolata
bajtek
A te dodaje do ulubionych i /5/ ! za kolorowy pomysł :O):O):O)
Sarenka
wielkiczarownik
gusia1000