Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Marchewkowe muffinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Proste muffinki z dodatkiem startej, świeżej marchewki.

Marchewkowe muffinki

Składniki:

Marchewkowe muffinki

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowe muffinki
Do miski wsypać wszystkie sypkie składniki i dokładnie je wymieszać. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odmierzyć 1 szklankę marchewki startej i dodać ją do sypkich składników. Dodać do nich też jajka, mleko i olej. Wszystko wymieszać za pomocą łyżki. Foremki do muffinek natłuścić i wypełnić przygotowanym ciastem. Piec w 180 stopniach przez ok. 25-30 minut. Z tego przepisu wyszło mi 12 muffinek.