Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Marchewkowe muffinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Muffinki można ozdobić według uznania, można oblać czekoladą lub lukrem.

Marchewkowe muffinki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marchewkowe muffinki

 

  • 3 szt marchew,
  • 2 szt jaja,
  • 1 szkl mąka,
  • 1/2 szkl cukier,
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona,
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1 szkl olej

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowe muffinki
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka wymieszać z olejem i marchewką. Następnie do płynnych składników wsypać mąkę, wymieszać aż składniki się połączą. Ciasto wyłożyć do kokilek, włożyć do nagrzanego piekarnika, piec ok 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ozdobić według uznania, można oblać czekoladą lub lukrem.
Marchewkowe muffinki
Etap 1