eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Marchewkowiec Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne ciasto z dodatkiem tartej marchewki i cynamonu.

Marchewkowiec Eli

Składniki:

Marchewkowiec Eli

 

  • Ciasto upieczone wg przepisu Kasi.

 

  • szklanka=250 ml

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowiec Eli
Margarynę roztopić.Makę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia,sodą i cynamonem.Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Do masy jajecznej dodawać Kasię i marchew,ciągle ucierając.Do ciasta dodawać porcjami mąkę z dodatkami,mieszając.Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Ciasto piec przez 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Ciasto można polukrować i posypać cukrową posypką.Smacznego!