Sposób przygotowania:
Marchewkowiec z orzechami
1- Ubijam jajka do podwojenia objętości. 2-Dodaję cukier i dalej ubijam aż masa będzie gładka i puszysta. 3 -Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewam ciągłym, cieniutkim strumieniem olej. 4- Do powstałej masy dodaję marchewkę, orzechy, i delikatnie mieszam.5-Dodaję przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i , delikatnie łączę wszystkie składniki. Przekładam do małej formy 24 x 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. 6-Piekę przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.7- Po wystudzeniu ciasta polewam lukrem je i posypuje orzechami włoskimi .
kołczu
lalunia
Netka
yola
modestep
lalunia
masz rację kiedyś robiłam właśnie z przyprawa do piernika tez wyszło doskonałe ciasto w smaku
eluchap