Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Marchewkowo-cebulowa rybka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczne i aromatyczne danie

Marchewkowo-cebulowa rybka

Składniki:

Marchewkowo-cebulowa rybka

 

  • 3 duże cebule pokrojone w piórka
  • 4 marchewki starte na wiórki
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego 30%
  • 3 łyżki keczupu pikantnego
  • sól
  • pieprz
  • sproszkowana papryka
  • 1 kg filetów z ryb dowolnych
  • mąka do panierowania ryb

Sposób przygotowania:

Marchewkowo-cebulowa rybka
Filety oprószyć solą i pieprzem i panierować w mące. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Warzywa i pozostałe składniki poddusić tak długo aż warzywa będą miękkie. W misce na przemian układamy warzywa i ryby.