Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Marchewkowo koperkowe kopytka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lekkie i sycące danie nie tylko dla dzieci

Marchewkowo koperkowe kopytka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewkowo koperkowe kopytka

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowo koperkowe kopytka
Marchewkę gotujemy. Tłuczemy na papkę . Dodajemy do niej obie mąki i posiekany koperek. Doprawiamy do smaku. Przekładamy na podsypaną mąką stolnice i dzielimy na kawałki. Kształtujemy z nich rulonik i lekko dociskamy palcami. Kroimy na małe romby. Gotujemy w osolonym wrzątku około 5 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnię wody. Polewamy bułka tarta przesmażaną na margarynie..
Marchewkowo koperkowe kopytka
Do utłuczonej marchewki dosypujemy obie mąki.
Marchewkowo koperkowe kopytka
Pod koniec dosypujemy posiekany koperek.
Marchewkowo koperkowe kopytka
Kopytka gotujemy w osolonym wrzątku 5 minut
Marchewkowo koperkowe kopytka
Kroimy ostrym nożem wałeczki na niewielkie romby