Sposób przygotowania:
Marchwiowe z lukrem królewskim
Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę do momentu aż cukier się rozpuści.Dodać olej,esencję waniliową i wymieszać.Mąkę przesiać,wymieszać z proszkiem do pieczenia,sodą oczyszczoną,przyprawą do piernika,cynamonem i solą.Dodać do masy i wymieszać za pomocą drewnianej łyżki.Na koniec dodać startą marchewkę i pokrojone orzechy i wymieszać.Wylać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy.Zimne ciasto polać lukrem królewskim i ozdobić marcepanowymi marchewkami. Lukier królewski;przesiać cukier puder,dodać białko i zmiksować na jednolitą i gładką masę.Jeżeli lukier będzie za rzadki dodać cukru pudru. Małe porcje marcepanu zabarwić barwnikiem i uformować marchewki .
zbysiowa
alaaa
piekłam już z kilku przepisów ale ten dla mnie jest najlepszy,,,szczerze polecam
myszka25