Marlenki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne pulchniutkie baby marlenki

Marlenki

Składniki:

Marlenki

 

  • Składniki:
  • 2 szklanki mąki wrocławskiej
  • 10 jajek
  • 1 szklanka cukru

Sposób przygotowania:

Marlenki
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Jajka umyć,wybić do glinianej miski lub emaliowanego garnka,wstawić do rondla z wrzącą wodą,dodać pomału cukier i ubić na pulchną masę.
Zestawić z pary i ostudzić,nie przerywając ubijania.Stopniowo dosypywać mąkę,delikatnie wymieszać.Gładką masę wyciskać przez tutkę na posmarowane masłem oraz posypane mąką blachy.Piec w średnio gorącym piekarniku( 160s.c)na jasno złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka