Sposób przygotowania:
Marlenki
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Jajka umyć,wybić do glinianej miski lub emaliowanego garnka,wstawić do rondla z wrzącą wodą,dodać pomału cukier i ubić na pulchną masę.
Zestawić z pary i ostudzić,nie przerywając ubijania.Stopniowo dosypywać mąkę,delikatnie wymieszać.Gładką masę wyciskać przez tutkę na posmarowane masłem oraz posypane mąką blachy.Piec w średnio gorącym piekarniku( 160s.c)na jasno złoty kolor.
Przesiać mąkę.Jajka umyć,wybić do glinianej miski lub emaliowanego garnka,wstawić do rondla z wrzącą wodą,dodać pomału cukier i ubić na pulchną masę.
Zestawić z pary i ostudzić,nie przerywając ubijania.Stopniowo dosypywać mąkę,delikatnie wymieszać.Gładką masę wyciskać przez tutkę na posmarowane masłem oraz posypane mąką blachy.Piec w średnio gorącym piekarniku( 160s.c)na jasno złoty kolor.