Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Marmolada bananowo-grejpfrutowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Marmolada o smaku bananowo-grejpfrutowym

Marmolada bananowo-grejpfrutowa

Składniki:

Marmolada bananowo-grejpfrutowa

 

Sposób przygotowania:

Marmolada bananowo-grejpfrutowa
Banany obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Cytrynę i grejpfruty sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, rozdrobnić. Wszystkie owoce razem zmiksować, przełożyć do garnka, gotować kilka minut, ciągle mieszając. Do gotujących owoców dodać żelfix i cukier, chwilę potrzymać jeszcze na ogniu. Marmoladę nakładać do wyparzonych słoików, zakręcić, pasteryzować ok.20 minut.