Sposób przygotowania:
Marokańska sałatka pomidorowa
Papryki myję, osuszam, usuwam białe błonki i pestki, a następnie kroję w mniejsze kawałki. Przekładam paprykę do miski.
Pomidory polewam wrzątkiem, obieram ze skórki. Pomidory kroję na pół, wyjmuję pestki, a miąższ kroję na kawałki. Dodaję pomidory do papryki.
Cebulę obieram, przekrawam na pół, siekam na cienkie plasterki. Dodaję do miski, razem z posiekaną natką pietruszki i drobno posiekanym czosnkiem.
Mieszam oliwę z octem winnym w miseczce. Dodaję 1/2 łyżeczki soli i sporą szczyptę pieprzu.
Polewam sosem sałatkę i dobrze mieszam.
Pomidory polewam wrzątkiem, obieram ze skórki. Pomidory kroję na pół, wyjmuję pestki, a miąższ kroję na kawałki. Dodaję pomidory do papryki.
Cebulę obieram, przekrawam na pół, siekam na cienkie plasterki. Dodaję do miski, razem z posiekaną natką pietruszki i drobno posiekanym czosnkiem.
Mieszam oliwę z octem winnym w miseczce. Dodaję 1/2 łyżeczki soli i sporą szczyptę pieprzu.
Polewam sosem sałatkę i dobrze mieszam.