pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Już po jednym dniu marynowania mięso pięknie nam zróżowieje i nabierze aromatu.

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

 

Sposób przygotowania:

Marynata cebulowo-czosnkowa do królika
Cebulę kroimy w talarki. Ząbki czosnku rozgniatamy. Do naczynia w którym będzie marynowane mięso wlewamy odrobinę oleju na spód. Rozrzucamy też trochę cebuli i czosnku. Resztę oleju mieszamy z papryką ostrą. Mięso z królika (części tylne, comber, części przednie) solimy do smaku. Smarujemy dokładnie olejem wymieszanym z papryką i wkładamy do naczynia. Przesypujemy cebulą i czosnkiem.
Marynata cebulowo-czosnkowa do królika
Dno naczynia w którym będzie marynowane mięso wylewam olejem i wrzucam kawałki cebuli i czonsku
Marynata cebulowo-czosnkowa do królika
Resztę oleju mieszam z papryką ostrą
Marynata cebulowo-czosnkowa do królika
Mięso z królika (na zdjęciu comber) posypuję sola
Marynata cebulowo-czosnkowa do królika
Smaruję je jeszcze olejem z papryką i umieszczam w naczyniu

Tagi:

mięso danie