Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Aromatyczna marynata czosnkowo-ketchupowa nada naszemu mięsku (m.in. karkówce) apetycznego smaku, mięso zamarynowane w niej będzie kruche i soczyste.

Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny

 

  • 100 ml oliwy
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kucharka
  • 2 szczypty świeżo mielonego pieprzu

Sposób przygotowania:

Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny
Do miseczki wlać oliwę. Czosnek obrać, umyć, osuszyć i przecisnąć przez praskę. Do oliwy dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz 2 łyżki ketchupu (jeśli ktoś woli ketchup może być łagodny). Dodać przyprawę kucharek oraz pieprz świeżo zmielony. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać.
Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny
Do przygotowanej miseczki lub innego naczynia wlać oliwę.
Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny
Dodać 2 łyżki ketchupu oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny
Dodać przyprawę kucharek oraz świeżo zmielony pieprz.