pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Marynata miodowo-jałowcowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

tej marynaty używam głównie do żeberek.

Marynata miodowo-jałowcowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marynata miodowo-jałowcowa

 

 

Sposób przygotowania:

Marynata miodowo-jałowcowa
Do moździerza wsypujemy jałowiec, kolendrę oraz estragon. Ucieramy tłuczkiem lekko naruszając strukturę owocu jałowca. Miód nakładamy do miseczki. Jeśli mamy scukrzony miseczkę stawiamy do ciepłej wody i czekamy, aż miód zmieni stan skupienia na bardziej płynny. Do miodu dodajemy oliwę oraz zioła z moździerza i dokładnie mieszamy. Mięso, które w takiej marynacie chcemy marynować należy wcześniej natrzeć solą.
Marynata miodowo-jałowcowa
Przed dodaniem miodu