pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Marynata ostra do mięsa wieprzowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

świetna marynata do mięsa gulaszowego np. do bogracza

Marynata ostra do mięsa wieprzowego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marynata ostra do mięsa wieprzowego

 

  • 2 łyżki musztarda francuska,
  • 1 łyżka ocet balsamiczny,
  • 1 łyżeczka papryka słodka,
  • 1/2 łyżeczki papryka ostra,
  • 3 łyżki Olej z pestek winogron,
  • 3 czosnek ząbki,
  • 60 dag mięso wieprzowe bez kości

 

Sposób przygotowania:

Marynata ostra do mięsa wieprzowego
Musztardę mieszamy z octem oraz olejem. Dodajemy paprykę słodką oraz ostrą i drobno posiekany czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zalewamy mięso.
Marynata ostra do mięsa wieprzowego
Marynowanie mięsa