pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Marynata warzywna do dziczyzny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

staropolska marynata do dziczyzny

Marynata warzywna do dziczyzny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marynata warzywna do dziczyzny

 

  • 3 sztuki marchew,
  • 1 sztuka seler,
  • 2 sztuka pietruszka,
  • 4 sztuki cebula,
  • 3 łyżki ocet balsamiczny,
  • 2 łyżki tymianek,
  • 4 sztuki liść laurowy,

 

Sposób przygotowania:

Marynata warzywna do dziczyzny
Wszystkie warzywa kroimy i mieszamy. Polewamy octem balsamicznym, dodajemy tymianek i mieszamy. Następnie wkładamy dziczyznę, dokładnie przykrywamy warzywami i odstawiamy na 2-3 w chłodne miejsce w celu skruszenia mięsa.
Marynata warzywna do dziczyzny
Marynata warzywna do dziczyzny