pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Marynata warzywna do mięsa króliczego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Marynata szczególnie polecana do świeżego mięso króliczego – nada mu przyjemny warzywny zapach (z wyraźnym akcentem selera) oraz skruszy je.

Marynata warzywna do mięsa króliczego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marynata warzywna do mięsa króliczego

 

 

Sposób przygotowania:

Marynata warzywna do mięsa króliczego
Podzielone tuszki królicze dokładnie nacieramy solą i pieprzem czarnym. Wszystkie warzywa kroimy w plasterki. Mięso układamy warstwowo w głębokim (ceramicznym lub kamionkowym) naczyniu, każdą warstwę przesypując warzywami. Czas marynowania ok. 24 godzin. Jeśli chcemy marynować królika dłużej (nawet do 76 h) wcześniej każdą cześć królika należy dokładnie nasmarować olejem, aby odciąć dopływ powietrza do jego powierzchniowych części.
Marynata warzywna do mięsa króliczego
Marynata warzywna do mięsa króliczego

Tagi:

mięsa danie