Marynata z octu i warzyw do ryb

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Marynata z octu i warzyw do ryb - polecam....

Marynata z octu i warzyw do ryb

Składniki:

Marynata z octu i warzyw do ryb

 

  • Na 1 kg ryby
  • 250 ml białego octu winnego 3%
  • 10 g cukru
  • 1 cebula
  • 1 pietruszka
  • 2 liście laurowe
  • 1 marchewka
  • ½ selera
  • 4 ziarna ziela ang.
  • 4 ziarna pieprzu
  • 10 g soli

 

Sposób przygotowania:

Marynata z octu i warzyw do ryb
Warzywa obrać, opłukać i pokroić na plasterki. Ocet zagotować z 250 ml wody, warzywami i przyprawami. Gotować marynatę 20 minut, zdjąć z ognia, ostudzić, przecedzić i zalać nią przygotowane ryby.

Tagi:

ryba ryby