Sposób przygotowania:
Marynowana cukinia z marchewką
Cukinię oraz marchewkę myjemy. Marchewkę obieramy ze skórki. Za pomocą obieraczki kroimy cukinię i marchewkę w długie cienki plastry (bez gniazda nasiennego cukinii).
Robimy zalewę: mieszamy ze sobą składniki zalewy, aż miód się rozpuści.
Przekładamy cukinię i marchewkę do wyparzonego i czystego słoiczka, zalewamy zalewą, akręcamy i wstawiamy do lodówki na 1-2 dni.
Z podanych składników wyszedł mi 1 słoiczek ok. 300 ml.
Robimy zalewę: mieszamy ze sobą składniki zalewy, aż miód się rozpuści.
Przekładamy cukinię i marchewkę do wyparzonego i czystego słoiczka, zalewamy zalewą, akręcamy i wstawiamy do lodówki na 1-2 dni.
Z podanych składników wyszedł mi 1 słoiczek ok. 300 ml.