jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Ogórki z kurkumą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ogórki przygotowane tym sposobem są bardzo dobre do drugiego dania lub do wędliny. Dodatek kurkumy sprawia, że ogórki w przekroju są żółte.

Ogórki z kurkumą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Ogórki z kurkumą

 

Sposób przygotowania:

Ogórki z kurkumą
Ogórki myjemy dokładnie kilkukrotnie zmieniając wodę. Następnie kroimy w paski lub w ćwiartki nie obieramy ogórków. Przygotowujemy zalewę z podanych składników, zagotowujemy. 

Dodajemy łyżeczkę kurkumy i mieszamy z zagotowaną zalewą. Ogórki układamy w słoikach i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy około 3-4 minuty.
Ogórki z kurkumą
Ogórki dokładnie myjemy w kilku wodach zmieniając
Ogórki z kurkumą
Następnie kroimy na ćwiartki lub paseczki
Ogórki z kurkumą
Układamy w słoikach dosyć ciasno aby jak najwięcej się zmieściło
Ogórki z kurkumą
Zalewamy przygotowaną zalewą gorącą ogórki w słoikach
Ogórki z kurkumą
Zakręcamy i pasteryzujemy około 3-4 minuty