jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Marynowana fasolka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonała jako dodatek do mięsa w zimie

Marynowana fasolka

Składniki:

Marynowana fasolka

 

  • 1 kg zółtej fasolki
  • 1 kg zielonej fasolki
  • pęczek kopru z baldachami
  • czosnek- kilka ząbków
  • cząber
  • ZALEWA:
  • 1/5 szklanki octu
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Marynowana fasolka
Strąki fasoli umyć i odciąć końce. Zalać dużą ilością osolonego wrzątku i gotować 3 minuty.fasolkę odcedzić. Ciasno ułożyć w słoikach na przemian zielone i żółte strąki. Do każdego słoika dodać szczyptę cząbru, ząbek czosnku i kilka baldachów kopru. Składniki zalewy zagotować razem z 1/2 litra wody. Zalać fasolkę. Słoiki zamknąć i pasteryzować 25 minut.

Tagi:

fasolka