eluska

eluska

Szef Kuchni
[Przepisów: 19]

Marynowane buraczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre do ziemniaków

Marynowane buraczki

Składniki:

Marynowane buraczki

 

  • 3 kg buraków,
  • 4 l wody,
  • 5 łyżeczek kwasku cytrynowego,
  • 50 dag cukru,
  • 2-3 łyżki soli,
  • 1 łyżkę pieprzu.

Sposób przygotowania:

Marynowane buraczki
Buraki ugotować w łupinach, zalać zimną wodą i natychmiast obrać. Zetrzeć na tarce jarzynowej. Zagotować składniki zalewy, letnią zalać buraki, wymieszać i nakładać w słoiki razem z sokiem. pasteryzować 20 minut. Zimą otwierając słoik odlać zalewę.

Tagi:

buraki