glogowscy.nl

glogowscy.nl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Marynowane grzybki.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonałe jako przekąska i jako przystawka.

Marynowane grzybki.

Składniki:

Marynowane grzybki.

 

 

  • na zalewę:
  • 1l wody,
  • 1/2 szklanka octu,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 łyżka soli

Sposób przygotowania:

Marynowane grzybki.
Do garnka dodać wodę, ocet, sól i cukier, całość zagotować.
Grzyby opłukać, obrać i obgotować ok 15 minut, następnie odcedzić. Do słoika dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i odcedzone grzyby, Zalewamy letnia zalewą. Pasteryzujemy 10-15 minut.

Tagi:

grzybki grzyby