agaa_r

agaa_r

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Marynowane grzybki na occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grzybki marynowane idealne na przekąskę i nie tylko. Są pyszne!

Marynowane grzybki na occie

Składniki:

Marynowane grzybki na occie

 

Sposób przygotowania:

Marynowane grzybki na occie
Wyczyszczone i umyte grzyby należy ugotować do miękkości a następnie odcedzić. Ocet zagotować z 300 ml wody oraz zielem angielskim, liściem laurowym, cukrem, solą oraz poszatkowaną cebulą. Do gotującej zalewy wrzucić ugotowane wcześniej grzyby aby zbielały i gotować jeszcze przez około 10 minut. Grzyby wraz z zalewą przełożyć do słoiczków, szczelnie zakręcić i odstawić.

Tagi:

grzyby