Anna Purgal

Anna Purgal

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Marynowane grzybki wg Anny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepsze do marynowania są maślaki

Marynowane grzybki wg Anny

Składniki:

Marynowane grzybki wg Anny

 

  • 1 kilogram grzybów
  • 2 dag soli na litr wody{ do obgotowania grzybów }
  • duża cebula
  • ZALEWA ;
  • 1.5 szklanki octu
  • 1.5 szklanki wody
  • 5 dag cukru
  • 2 g soli
  • kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
  • kilka listków laurowych

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowane grzybki wg Anny
Grzyby dobrze oczyścić i dokładnie wypłukać . Do niewielkiej ilości wody wrzucić pokrojoną cebulę . Gdy woda zacznie się gotować wrzucić pokrojone grzybki . Gotować do miękkości . Odrzucić cebulkę i same grzyby włożyć do wyparzonych wcześniej słoiczków . ZALEWA Wodę zagotować z octem i przyprawami Gorącą zalewą zalać grzybki i dokładnie zakręcić słoiczki, pasteryzować kilka minut .

Tagi:

grzyby