mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Marynowane krewetki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne danie na uroczystości.

Marynowane krewetki

Składniki:

Marynowane krewetki

 

  • 16 krewetek,
  • 10 g startej skórki z cytryny,
  • 80 ml białego wytrawnego wina,
  • 100 ml śmietany,
  • 80 ml oleju,
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej,
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku,
  • 2 saszetki herbaty zielonej,
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Marynowane krewetki
Na początku przygotować marynatę. W tym celu zaparzyć zieloną herbatę w 150 ml wrzątku. Herbatę lekko przestudzić. Następnie dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. Krewetki oczyścić i dodać do wcześniej przygotowanej mieszanki. Odstawić na dwie godziny. Następnie wyjąć krewetki i usmażyć na oleju. Następnie wino połączyć ze śmietaną. Dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Smacznego.

Tagi:

krewetki