Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 324]

Marynowane śliwki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Marynowane śliwki w occie to smaczny dodatek do mięs, sałatek czy pasztetów, ale również są doskonale do potraw świątecznych.

Marynowane śliwki

Składniki:

Marynowane śliwki

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowane śliwki
Śliwki umyć, naciąć wzdłuż owocu i usunąć pestki. Można też jedynie nakłuć wykałaczką. Włożyć do słoików z dodatkiem przypraw (na jeden mały słoik ok. 2 ziarenka goździka, pieprzu, ziela i trochę kory cynamonu). Wodę, cukier i ocet zagotować, Gorącą zalewą zalać śliwki. Pasteryzować przez około 15-20 minut na małym ogniu.

Tagi:

śliwki