haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Marynowane udo z indyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Marynowane udo z indyka w stylu golonki, ale w wersji dietetycznej.

Marynowane udo z indyka

Składniki:

Marynowane udo z indyka

 

  • 1 udo z indyka
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 1/4 słoika musztardy sarepskiej lub dijon
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Marynowane udo z indyka
Udo umyć, zdjąć skórę i wyciąć kości. Włożyć do miseczki i posmarować marynatą wykonaną z 1 łyżki oleju, musztardy i tymianku. Odstawić na 24 godziny do lodówki. Włożyć do woreczka foliowego do pieczenia i piec ok 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Doskonale smakuje z ziemniakami i kapustą zasmażaną.

Tagi:

indyk