Lilka

Lilka

Kucharz
[Przepisów: 11]

Marynowany kalafior

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Marynowany kalafior podawać jako dodatek do innych dań.

Marynowany kalafior

Składniki:

Marynowany kalafior

 

  • 4 porcje:
  • 1 kg kalafiora
  • 5 łyżek stołowych oleju
  • 2 łyżki stołowe octu jabłecznego
  • 1 cytryna
  • 200 wody
  • 1 łyżeczka siekanej trybuli
  • 1 łyżeczka siekanego tymianku
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka anyżku
  • 1 łyżeczka siekanej kolendry
  • kilka ziaren pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól

Sposób przygotowania:

Marynowany kalafior
Kalafior podzielić na różyczki. Do octu wrzucić wszystkie składniki i gotować w tym kalafior 10 minut, wystudzić i włożyć do lodówki na dobę. przed podaniem usunąć z kalafiora pozostałości z marynaty.

Tagi:

kalafior