Misiowe Puszyści

Misiowe Puszyści

Kucharz
[Przepisów: 24]

Marynowany ser

         
ocena: 2/5 głosów: 3

Cebulę, czosnek, sól, kminek, natkę pietruszki wymieszać. Układac ser

Marynowany ser

Składniki:

Marynowany ser

 

  • 1/2 szkl posiekanej cebuli
  • 2-3 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 25 dag sera rokpol pokrajanego w plastry(1,5 cm)
  • 3/4 szkl oliwy
  • 4 łyżki octu
  • 1/4 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu
  • 1 duży listek laurowy

Sposób przygotowania:

Marynowany ser
Cebulę, czosnek, sól, kminek, natkę pietruszki wymieszać. Układac ser warstwami w słoiku, posypać każdą warstwę mieszanką cebulową. Ocet wymieszać z oliwą, pieprzem, rozkruszonym listkiem laurowym, polać ser. Mocno zakręcić słoik, wstawić do lodówki na 3-4 dni. Podawać ze śweżym, chrupiącym pieczywem.

Tagi:

sery ser