Sposób przygotowania:
Marzanny biszkopt z rabarbarem
Rabarbar opłukać, osuszyć, pokroić w 2 cm kawałki. Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec partiami dodać cukier puder. Nie przerywając miksowania, na mniejszych obrotach dodać kolejno żółtka i partiami przesianą mąkę. Masę przełożyć do przygotowanej tortownicy, na wierzchu rozsypać równomiernie kawałki rabarbaru, i tortownicę wstawić od razu do nagrzanego piekarnika.
Piec około 35-40 minut, a konkretnie do momentu, kiedy ciasto zacznie odchodzić od boku tortownicy – wtedy ponoć biszkopt jest już upieczony.
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec partiami dodać cukier puder. Nie przerywając miksowania, na mniejszych obrotach dodać kolejno żółtka i partiami przesianą mąkę. Masę przełożyć do przygotowanej tortownicy, na wierzchu rozsypać równomiernie kawałki rabarbaru, i tortownicę wstawić od razu do nagrzanego piekarnika.
Piec około 35-40 minut, a konkretnie do momentu, kiedy ciasto zacznie odchodzić od boku tortownicy – wtedy ponoć biszkopt jest już upieczony.
mysza75
edytaha
Dziękuję Madziu w imieniu autorki ciasta, przekażę jej Twój komentarz :)