Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Marzenie Anioła

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Obłędne ciasto z kremem kokosowym i nutką malibu.

Marzenie Anioła

Składniki:

Marzenie Anioła

 

  • Składniki:

 

  • Krem:
  • mleko - 1 szklanka
  • mleko kokosowe - 400 ml
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • cukier waniliowy - 1 szt
  • cukier - 0,5 szklanki
  • masło - 0,5 kostki
  • uprażone wiórki kokosowe - 3 łyżki
  • malibu - 3 łyżki

 

 

 

  • Ciasto:

 

  • słone krakersy - 1 paczka
  • wiórki kokosowe - 3 łyżki

 

 

  • Dodatkowo :

 

 

Sposób przygotowania:

Marzenie Anioła
Szklankę mleka łączymy z mąką ziemniaczaną i pszenną. Mleko kokosowe wlewamy do garnka, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Grzejemy. Gdy mleko będzie gorące, dodajemy mleko wymieszane z mąkami. Całość mieszamy bez przerwy, żeby nie powstały grudki. Gdy budyń zrobi się gęsty - odstawiamy do wystygnięcia. Masło ubijamy. dodajemy po łyżce budyniu kokosowego i malibu. Gdy powstanie jednolita masa dodajemy prażone wiórki. Mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut do lodówki. Blachę o wymiarach ok. 28 cm x 21 cm wykładamy warstwą krakersów. Na każde ciastko nakładamy przygotowany krem. Na krem kładziemy kolejną warstwę krakersów. I tak do skończenia kremu. Całość posypujemy wiórkami i kawałkami migdałów.Odstawimy do lodówki.Uwaga! Można je jeśc po kilku godzinach , ale najlepiej smakuje pozostawione na noc!!!

Tagi:

ciasto