gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Masa ananasowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Masę ananasowa dodatek do ciast, deserów

Masa ananasowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Masa ananasowa

 

Sposób przygotowania:

Masa ananasowa
Ananasy kroimy w drobną kostkę.Sok z ananasów gotujemy z dodatkiem cukru.Wodę, żółtka, mąkę mieszamy razem na jednolitą konsystencję wlewamy do gotującego się soku z ananasów gotujemy chwilę, ściągamy z ognia dodajemy galaretki w proszku i pokrojone ananasy -mieszamy. Odkładamy do przestudzenia. Następnie ubijamy śmietanę kremówkę dodajemy po trochę ostudzonej masy ananasowej mieszamy na jednolitą masę. Przygotowaną masą można przełożyć ciasto, biszkopty lub wykorzystać do deserów
Masa ananasowa
Żółtka
Masa ananasowa
wodę
Masa ananasowa
mąkę łączymy razem na jednolitą masę
Masa ananasowa
Do ugotowanego soku dodajemy sypką galaretkę