Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

masa do wafla kakaowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

tradycyjny przepis na szybką mase czekoladowa do przełozenia wafli

masa do wafla kakaowa

Składniki:

masa do wafla kakaowa

 

  • 1,5 szklanki
  • cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 3 łyżki kakao
  • 1 kostka masła
  • 2 opakowania wafli ( "wafle tortowe")

 

Sposób przygotowania:

masa do wafla kakaowa
wszystkie składniki umiesić w graku, ciągle mieszając rozpuszczać na ogniu, gotować
ok. 5 minut.
gdy masa lekko przestygnie (od gorącej z wali zrobie się 'ciapka' :) równomiernie rozsmarowywujemy.
z jednej porcji wychodzą 2 pyszne wilgniutkie wafelki, które kroimy w dowolny sposób:)