mysza13k

mysza13k

Starszy Kucharz
[Przepisów: 48]

Masa kakaowa do ciasta drożdżowego

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepis ktory zostal mi po mojej prababci

Masa kakaowa do ciasta drożdżowego

Składniki:

Masa kakaowa do ciasta drożdżowego

 

  • 1 lyzka masla
  • plaska lyzka maki pszennej
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 lyzki kakao
  • 3 paczki herbatnikow zmielonych drobno
  • Bakalie

Sposób przygotowania:

Masa kakaowa do ciasta drożdżowego
W rondlu roztopic maslo dodac plaska lyzke maki pszenneji zalac mlekiem zagotowac stale mieszajac .Do gotujacej sie masy dodac cukier, kakao i zmielone herbatniki.Zagotowac mase stale mieszajac /latwo sie przypala/.Do goracej dodac bakalie.
Ciasto drozdrzowe rozwalkowac posmarowac masa i zawinac strucle wstawic do piekarnika.