Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Masa kokosowa Remika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw do garnka wlać mleko zwykłe i mleko kokosowe,zagotować, ciągle mieszając wsypać kaszę mannę, gotować około 15 minut.

Masa kokosowa Remika

Składniki:

Masa kokosowa Remika

 

Sposób przygotowania:

Masa kokosowa Remika
Najpierw do garnka wlać mleko zwykłe i mleko kokosowe,zagotować, ciągle mieszając wsypać kaszę mannę, gotować około 15 minut. Następnie zdjąć z palnika, ostudzić. Masło włożyć do miski, dodać cukier puder i dokładnie utrzeć na puszystą masę. Gdy masło dokładnie utarte, dodawać po 1 łyżce zimnej kaszki, ciągle ucierając. Pod koniec wlać spirytus, przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Świetne do min.ciastek i ciast. Smacznego!:)