jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Masa kryształkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

kolorowy deserek, doskonały na przyjęcia dla dzieci

Masa kryształkowa

Składniki:

Masa kryształkowa

 

  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 25 dag margaryny
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 1 galaretka agrestowa

Sposób przygotowania:

Masa kryształkowa
Ugotować galaretki, wylać każdą na oddzielny płaski talerz. Po ostygnieciu pokroić w kostkę. Ugotować żelatynę w niecałym 1/2 litrze wody. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodać pianę z białek, ciepłą żelatynę. Wymieszać wszystko z kostkami galaretki i rozłożyć do kompotnierek.

Tagi:

jajko jajka