Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Masa migdałowa z fasoli

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dokładnie umytą fasolę zalać przegotowaną letnią wodą i zostawić na noc,

Masa migdałowa z fasoli

Składniki:

Masa migdałowa z fasoli

 

  • szklanka fasoli Jaś
  • kostka masła
  • szklanka cukru pudru
  • 2-3 krople olejku migdałowego

Sposób przygotowania:

Masa migdałowa z fasoli
Dokładnie umytą fasolę zalać przegotowaną letnią wodą i zostawić na noc, następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Bardzo miękką i ciepłą fasolę przetrzeć przez sitko. Masło utrzeć na pianę i nie przerywając ucierania dodawać po łyżce cukru pudru i ostudzonej fasoli, a pod koniec wlać olejek migdałowy.

Tagi:

fasola