jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Masełko orzechowo-pietruszkowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Masełko orzechowo-pietruszkowe jest wspaniałym dodatkiem do pieczywa lub młodych ziemniaczków ugotowanych w łupinach

Masełko orzechowo-pietruszkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Masełko orzechowo-pietruszkowe

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Masełko orzechowo-pietruszkowe
Myjemy i osuszamy natkę pietruszki, obrywamy wszystkie listki i wrzucamy do wysokiego naczynia. Zalewamy listki oliwą i miksujemy je blenderem z dodatkiem szczypty soli i miodu. Do zielonej masy dodajemy miękkie masło dobrej jakości i zmielone orzechy. Mieszamy bardzo dokładnie. Wstawiamy do lodówki. Masełko jest bardzo "smarowne " nawet wyjęte prosto z lodówki.
Masełko orzechowo-pietruszkowe
Do zielonej masy dodajemy miękkie masło dobrej jakości
Masełko orzechowo-pietruszkowe
Do zielonej masy dodajemy zmielone orzechy. Mieszamy bardzo dokładnie.