Sposób przygotowania:
Maślaki duszone z cebulką i natką pietruszki
Maślaki dokładnie oczyścić i obrać. Pokroić. Przesmażyć na roztopionym maśle, podlać wodą i dusić pod przykryciem.
Na łyżce tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać do maślaków. Dodać natkę, sól i pieprz do smaku.
Dusić pod przykrycie do miękkości. W razie potrzeby zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.
Na łyżce tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać do maślaków. Dodać natkę, sól i pieprz do smaku.
Dusić pod przykrycie do miękkości. W razie potrzeby zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.
![Maślaki duszone z cebulką i natką pietruszki Maślaki duszone z cebulką i natką pietruszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/maslaki-duszone-z-cebulka-i-natka-pietruszki-483823.jpg)
![Maślaki duszone z cebulką i natką pietruszki Maślaki duszone z cebulką i natką pietruszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/maslaki-duszone-z-cebulka-i-natka-pietruszki-483824.jpg)