Sposób przygotowania:
Makaron z maślakami, kurczakiem i czosnkiem
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy i przelewamy zina wodą.
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki solimy doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.
Maślaki oczyszczamy i kroimy w kawałki. Na maśle podsmażamy kurczaka, dodajemy grzyby, smażymy ok 5 min.
Dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy. Dolewamy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Czosnek niedźwiedzi kroimy drobno i dodajemy do potrawy mieszamy i podajemy.
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki solimy doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.
Maślaki oczyszczamy i kroimy w kawałki. Na maśle podsmażamy kurczaka, dodajemy grzyby, smażymy ok 5 min.
Dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy. Dolewamy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Czosnek niedźwiedzi kroimy drobno i dodajemy do potrawy mieszamy i podajemy.