mmmariola83

mmmariola83

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

Maślaki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne maślaczki marynowane

Maślaki marynowane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Maślaki marynowane

 

Sposób przygotowania:

Maślaki marynowane
Grzyby myjemy obieramy i kroimy na drobniejsze kawałki (małych grzybków nie kroimy) obgotowywujemy przez 5 min (żeby nie zmieniły swojego koloru) wrzucamy do słoików dodajemy cebulę pokrojoną w plastry i marchew. Liście laurowe gorczycę pieprz i ziele angielskie robimy zalewę. Na litr wody dodajemy 1/2 szkl.octu,1 łyżkę soli,3 łyżki cukru,doprowadzić do wrzenia i goracą marynatę rozlać do przygotowanych słoików. Słoiki zakrecić szczelnie. Odstawić do wystygniecia. Nastepnie garnek wyłożyć jakąś szmatkę zalać wodą i włożyć słoiki (żeby byly pod woda przynajmniej do połowy) pasteryzowac ok 15 min
Maślaki marynowane
Etap 1
Maślaki marynowane
Etap 2