pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Książka Kucharska: Maślaki w wielu odsłonach

Maślaki marynowane aromatyczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Warto dodać, że małe maślaki są najsmaczniejsze.

Maślaki marynowane aromatyczne Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Maślaki marynowane aromatyczne

 

 

Sposób przygotowania:

Maślaki marynowane aromatyczne
Do wody dodajemy cukier, ocet, liść i ziele ang i całość zagotowujemy. Grzybki czyścimy, myjemy i gotujemy ok 10 min do momentu, gdy będą miękkie. Następnie gorące grzyby przekładamy do słoików i zalewamy gorącą zalewą. Do każdego słoiczka dodajemy po 1 goździku. Zakręcamy i odstawiamy w cieple miejsce. Nie trzeba pasteryzować.
Maślaki marynowane aromatyczne
Maślaki marynowane aromatyczne