Sposób przygotowania:
Maślaki na włoskim cieście
Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, sól, oregano, tymianek, keczup. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie. Wlewamy do mąki i wyrabiamy ciasto do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Maślaki myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut. Odcedzamy. Najlepiej zrobić to wcześniej. Rozgrzewamy patelnię z olejem, podsmażamy grzyby, doprawiamy pieprzem do smaku. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy. Paprykę kroimy w kosteczkę, cebulę w piórka. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kwadraty 20*15 cm, smarujemy keczupem. Na każdym układamy maślaki, kurczaka i warzywa. Pieczemy przez 15 minut w 220*C. Przed końcem układamy ser do rozpuszczenia.
marietta
VioletoweKucharzenie
Polecam jest naprawdę pyszne
zbysiowa
VioletoweKucharzenie
Mnie smak również zaskoczył. Danie bardzo syte. Polecam.
misia5
I to jeszcze jak :)
VioletoweKucharzenie
Dziękuję dziewczyny:-)