Sposób przygotowania:
Krokiety z maślakami
Do miski wlewamy mleko, wodę, dodajemy jajko i mąkę i szczyptę soli. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy cienkie naleśniki. Grzyby rozmrażamy i siekamy drobno. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i grzyby.
Smażymy całość razem około 5-10 minut doprawiając farsz do smaku solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Na naleśniku układamy 1 łyżkę farszu, zwijamy jego brzegi formując kształt krokieta. Krokiety maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu na rumiano ze wszystkich stron. Podajemy na ciepło z czerwonym barszczem, Smacznego :)
Smażymy całość razem około 5-10 minut doprawiając farsz do smaku solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Na naleśniku układamy 1 łyżkę farszu, zwijamy jego brzegi formując kształt krokieta. Krokiety maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu na rumiano ze wszystkich stron. Podajemy na ciepło z czerwonym barszczem, Smacznego :)
rozmarzona.marzena
mysza75
joana30